Stichting Sari levert zevende woning in Nickerie
01 Nov 2012, 20:30
foto
Stichting Sari heeft met hulp van particulieren en overheid een driekamerwoning opgezet voor een behoeftige familie.


Stichting Sari heeft in samenwerking met het Maagdenhuis in Nederland en Stichting Nickerie Vooruit, een driekamerwoning laten bouwen voor de familie Balgobind. Voorzitter Krishna Baijnath van Sari zegt dat met ondersteuning van de ministeries van Openbare Werken (afdeling Nickerie) en Regionale Ontwikkeling, de bouwkosten laag zijn gehouden.

Het Maagdenhuis en stichting Nickerie Vooruit hebben in totaal 9000 euro geschonken aan stichting Sari en met dit geld is de bouw begonnen. Het huis heeft totaal SRD33.667 gekost. Het resterend bedrag groot SRD 4.873, zal gebruikt worden om de woning aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Het is de zevende woning die met behulp van Sari in dit district wordt gebouwd.

Droom uitgekomen
De familie had via de contactpersoon van Stichting Sari in het verleden een mislukte poging gedaan om in aanmerking te komen voor het Low Income Shelter Program (LISP). Het gezin bestaande uit een zieke vader, een moeder en zes kinderen, bewoonde een huis dat in een deplorabele staat was, zonder water en elektriciteit. Drie jaren terug is met behulp van Stichting Nickerie Vooruit al een erfkraan geplaatst en hierdoor beschikt het gezin over stromend water.

De familie is blij met de verkregen hulp. “Dit is een droom die werkelijkheid is geworden”, zegt vader Balgobind. Hij hoopt dat de elektriciteitsaansluiting snel een feit wordt. Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh geeft aan dat een goed onderdak een basis is voor ontwikkeling van de samenleving. “Het is goed dat overheid en particulieren samenwerken, alleen zo kan met een dergelijk bedrag een driekamerwoning als deze worden opgezet”, benadrukt hij.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May