Registratie ‘City of Para’ voor perceel en woning begonnen
01 Nov 2012, 13:00
foto
De registratie van mensen die op zoek zijn naar een perceel en woning in Para, is vandaag begonnen. Dit gebeurt op het kantoor van de DNA-leden van het district. (Foto: Marvin Moesan/BIC Para)


In het verkavelingsproject ‘City of Para’ zijn 1500 kavels beschikbaar voor bebouwing en bewoning. Vandaag is de registratie begonnen van perceel- en woningzoekenden. Gezinnen die jaren op het project wonen en geen titel op de grond hebben, zullen als eerste aan bod komen.

Wynona Redmond, belast met de voorlichting, zegt dat mensen die belangstelling hebben zich deze hele maand kunnen laten registreren. ‘City of Para’ ligt in het Mismanproject/Suralcoweg en is niet alleen bedoeld voor Paranen, maar voor alle Surinamers die recht hebben op een stukje grond. De gronden worden niet verkocht, maar er zijn wel ontsluitingskosten aan verbonden. Het is de bedoeling dat het project leefbaar wordt gemaakt met alle voorzieningen en faciliteiten”, legt Redmond uit.

Advies en begeleiding
Met dit project wordt ook invulling gegeven aan het beleid van de regering om de woningnood te verlichten. De aanvrager moet een aantoonbare vast inkomen hebben om in aanmerking te komen voor een woning. De stichting zal een advies uitbrengen voor de bouw van een woning voor de aanvrager, welke gefinancierd zal worden door locale bankinstellingen. De ondernemer, Fairali Design, Engineering and Consultancy, heeft de opdracht om verschillende modellen woningen te bouwen naar het budget van de aanvrager.

Voorafgaand van het verkavelingsproject is een ordeningscommissie ingesteld die het gebied Suralcoweg/Spoilarea in kaart moest brengen en de status van alle percelen die bewoond worden moest onderzoeken. Bewoners die niet over geldige grondpapieren beschikken zullen worden begeleid ter verkrijging daarvan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May