Directeur Merredith Holter weg bij VOJ Albina
30 Oct 2012, 21:40
foto
Directeur Merredith Holter (in het midden) verlaat VOJ Albina.


Onder instemmend gejoel van leerlingen van VOJ Albina is eerder op de avond de aankondiging van het vertrek van schooldirecteur Merredith Holter verwelkomd. Dit besluit is genomen door een delegatie van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, onder leiding van onderdirecteur Kenneth Biervliet. Gezien de emotionele, grimmige en strijdvaardige houding van ouders en leerlingen, kon de onderwijsautoriteit niet anders doen dan zwichten voor de massa leerlingen en ouders.

"Jullie zijn bevrijd van Holter en Holter van jullie", verzuchtte Biervliet. Hij gaf aan dat in Paramaribo zal worden nagegaan hoe een andere directeur op deze school aan te stellen. Dit zal niet gelijk gebeuren. Onder verantwoordelijkheid van het Bureau Onderwijs Binnenland zal samen met de leerlingen en ouders nagegaan worden hoe het onderwijs op deze school op een hoger plan te brengen. Holter wordt geplaatst op een andere school.

Evalueren
Biervliet merkte op dat "ouders en leerlingen een evaluatie moeten maken, want anders volgt straks de onderdirecteur". Cyntia Masangi coördinator van het Nucleus Centrum, als vertegenwoordigende onderwijsautoriteit in Marowijne zegt aan Starnieuws niet verrast te zijn door de explosieve situatie die op de school is ontstaan. "Ik heb dit zien aankomen", zegt Masangi.

Na afsluiting van de bijeenkomst liepen de scholieren onder luid gejuich in groepjes door de straten van Albina en gaven uiting aan hun gevoel van blijdschap.
"Ik ben opgelucht, maar niet blij. Holter heeft dit zelf gezocht", stelt actieleider Anton Dosoe. Hij zegt dat vanaf morgen de actiegroep de leerlingen op het hart zal drukken hun uiterste best te doen om het beste resultaat te behalen dit schooljaar.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May