Serieuze tipgever HSDS zal beloond worden
30 Oct 2012, 00:00
foto


De tip die daadwerkelijk zal leiden tot aanhouding van de criminelen die met een extreem hoog geldbedrag van Home Shopping and Delivery System (HSDS) ervandoor gingen, zal vorstelijk beloond worden. Dit zegt directeur Pavan Bhojwani van HSDS aan Starnieuws. De schade die het bedrijf lijdt, is extreem hoog. Het exacte bedrag wil Bhojwani in dit stadium uit tactische overweging niet prijsgeven.

Bhojwani vertelt dat de dieven, die allen gemaskerd waren, met de opbrengsten van donderdag, vrijdag en zaterdag ervandoor gingen. Door de vrije dag afgelopen vrijdag konden de opbrengsten niet gestort worden. “Maar, deze informatie hadden insiders alleen. Vandaar, dat ik vermoedens heb dat bij deze daad een insider is betrokken. We hebben alle beelden en er is zelfs audio op de band opgenomen. Mijn personeelsleden zijn getraumatiseerd. Ook wij, omdat we vreselijke verliezen lijden en het ging om geld van de leverancier”, stelt Bhojwani.

Actie verlengd
Er is al een psychiater ingeschakeld om voor het personeel individueel en in groepsverband trauma sessies te houden. Enkele personeelsleden werden onder schot gehouden en moesten persoonlijke spullen zoals mobiele telefoon en sieraden afstaan aan de rovers. Bhojwani heeft eerst vergaderd met het personeel om na te gaan of de zaak open kon gaan. De medewerkers hebben ingestemd, omdat de toen aangekondigde actie vroegtijdig beëindigd werd.

De actie zal nu verlengd worden tot woensdag. Bhojwani hoopt dat een deel van de schade zo ingelopen kan worden. Hij kan zich niet voorstellen dat er op een klaarlichte dag, in het bijzijn van dertig personeelsleden en ruim twintig klanten, de overval gepleegd is. “Dit kan eenieder voorkomen en ik hoop dat mensen hierdoor alerter worden”, waarschuwt Bhojwani.
De politie is nog met het onderzoek bezig en heeft nog geen aanhoudingen verricht. Bhojwani hoopt dat er klaarheid gebracht zal worden in deze zaak. HSDS is een familiebedrijf en het leed heeft iedereen zwaar getroffen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May