Samson overklast Kuster en krijgt US$ 1000
29 Oct 2012, 19:00
foto


Het is Edje Samson gelukt om het De Dolfijn International Senior Tennis Tournament zondag op zijn naam te schrijven. Hij was zijn tegenstander Miguel Kuster te slim af. Anders dan in de poulewedstrijd, toen Kuster met 6-3, 6-3 verrassend langs de oud nationaal kampioen ging, was het deze keer Samson die goed voorbereid terugkwam en de jongere Kuster geen schijn van kans gaf. Het werd 6-1, 6-0.

Het publiek had duidelijk graag meer gewild, maar de semikampioen gaf aan het eind aan ook teleurgesteld te zijn in het spel dat hij had geleverd. Samson ondersteunde dat, door aan te geven dat hij had gerekend op geduchte tegenstand van zijn tegenstander en zeker weet dat dit niet het spel van Kuster was. De winnaar van de eerste editie van deze mannentoernooi sprak lovend over de organisatie van het toernooi dat niets aan het toeval had overgelaten. Hij drukte ze op het hart om voort te gaan met dit toernooi.

Het is niet uitgesloten dat de prijzenpot het volgende jaar het meervoudige wordt van US$ 1000 voor de winnaar en US$ 500 voor de runner up. Via een enquête vanaf de eerste wedstrijddag vorige week woensdag onder het publiek, is Kuster uitgeroepen tot de ‘Hotste Deelnemer’, Krishna Pahladsingh kwam in aanmerking voor de ‘Most Shocking Moment’ en de halve finale partij tussen Samson en Robert Jong Pian Ki de ‘Spannendste Partij’ werd. Voorzitter Jus Hew A Kee van De Dolfijn is trots op de commissies die verantwoordelijk zijn voor het succesvolle toernooi. Ook tournament referee John Goede, als toernooidirecteur Karin Khun blikken terug op een enerverend maar geslaagd evenement dat om continuering vraagt, meldt De Dolfijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May