Kromosoeto wil grondproblematiek Saramacca oplossen
30 Oct 2012, 09:00
foto
Minister Ginmardo Kromosoeto


Minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer(RGB) wil de grondproblematiek van het district Saramacca oplossen. Ruim 300 personen hadden een bereidverklaring van de vorige regering ontvangen. Zes maanden daarna waren ze vervallen. Daarnaast hadden ze geen figuratieve kaart.

De bewindsman is hiervan op de hoogte. De meeste mensen hebben een bepaald bedrag betaald om te komen aan een bereidverklaring voor een lapje grond in dat district. De bewindvoerder merkt op dat dit probleem opgelost zal worden en dat de mensen zich geen zorgen hoeven te maken. De zaken die niet in orde waren, kunnen alsnog in orde gemaakt worden.

Onoverzichtelijke situatie
Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca is zeer bezorgd over deze situatie. Hij vertelt aan Starnieuws dat hij deze kwestie met de RGB-minister verder zal uitwerken. “We weten nog niet hoeveel mensen er nog rondlopen met zo een bereidverklaring en die zich nog niet hebben aangemeld. Tot nu toe hebben we ruim 300 personen gehad. Geen van ze heeft een perceelkaart en ze weten niet eens waar het aangevraagde perceel ligt. Wel hebben de meesten kwitanties van betalingen. We moeten nu nagaan waar deze betalingen verricht zijn”, stelt Ramdhani.

De dc wil de mogelijkheden bekijken om al deze mensen op te roepen en dan alles te registreren. Nu is de situatie onoverzichtelijk. Ramdhani is ervan overtuigd dat dit probleem professioneel opgelost zal worden door het ministerie van RGB.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May