840 kilo cocaïne onderschept op Caribische Zee
29 Oct 2012, 16:15
foto


De Koninklijke Marine op Curaçao heeft op de Caribische Zee 840 kilogram cocaïne onderschept. Het schip Hr. Ms. Van Amstel heeft vrijdag na de melding van een drugsboot de achtervolging ingezet.

De daders gooiden daarop de 42 balen cocaïne over boord in zee. De bemanning van het marineschip kon alle drugs daarna uit het water halen. De onderschepping valt onder de internationale drugsbestrijdingsoperatie Martillo. In deze operatie werken veel landen samen om de internationale georganiseerde misdaad in Midden-Amerika en het Caribisch Gebied te stoppen. De operatie wordt geleid door de Joint Interagency Task Force South.

Ook in de haven Cristobal van het Panamese Colon is er vrijdag 58 kilogram cocaïne onderschept. De drugs zaten verborgen in een container met ananassen uit Costa Rica. De lading was vermoedelijk op weg naar België. Twee weken geleden is nog 8.000 kilo cocaïne in Antwerpen onderschept. Afgelopen week zijn er in Nederland en België bij gerichte onderzoeken nog eens bijkans 200 kilo drugs gevonden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May