Boetoe: Jongeren Nickerie passief
29 Oct 2012, 04:30
foto
Darryl Boetoe, voorzitter Nationaal Jeugdparlement


De jongeren van het district Nickerie zijn passief in vergelijking met die van de hoofdstad Paramaribo. Tot deze conclusie komt het Nationaal Jeugdparlement dat dit weekend een bezoek heeft gebracht aan het district. De jeugdparlementariërs zijn verbaasd over de passieve houding van de Nickeriaanse jeugd, zegt voorzitter van het Jeugdparlement Jerryl Boetoe aan Starnieuws.

Volgens Boetoe zal er een marktonderzoek gepleegd worden en zal er nagegaan worden wat de precieze oorzaak van de passiviteit kan zijn. In tegenstelling tot andere districten heeft Nickerie een redelijk aantal recreatie- en sportvelden. Ook zwembaden zijn in het rijstdistrict aanwezig. Sportleiders hebben te kennen gegeven dat sportactiviteiten geen continuïteit hebben, omdat de opkomst van de jeugd te wensen overlaat. Hierdoor worden deze sportactiviteiten in het dsitrict stopgezet.

Beter inspelen op de situatie
Nickerie is het eerste district dat door het jeugdparlement aangedaan is. Ook de andere districten volgen spoedig. Gedacht wordt aan Marowijne of Brokopondo. Het ligt in de bedoeling om een bredere visie te hebben over de problemen van de jeugd. Wanneer deze problemen in het Jeugdparlement aangekaart zullen worden, kunnen de jeugdparlementariërs een beter beeld van de situatie vormen, meent Boetoe.

Het jeugdparlement vindt het jammer dat de werkzaamheden voor de renovatie van het zwembad in Wageningen stopgezet zijn. De oorzaak is nog niet bekend. Daarnaast is de delegatie tevreden met de vooruitgang die geboekt is te Post Utrecht. Het dorp beschikt niet over gezond drinkwater en elektriciteit, maar er is wel een ontmoetingszaal.

De jeugdparlementariërs zullen tot december 2013 aanzitten. Boetoe is niet erg tevreden over de inzet van zijn collega’s, maar teleurgesteld is hij ook niet. “Ze kennen hun verantwoordelijkheden en moeten optimaal hieraan invulling geven. De leden van Nickerie moeten alvast een voorstel van aanpak op papier zetten. Daarom willen we alle districten van het land aandoen en niet alleen Paramaribo”, stelt Boetoe.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May