Logo en website Carifesta vallen in de smaak
28 Oct 2012, 06:00
foto
Een rugtas met het logo van Carifesta 11 wordt door Ivan Graanoogst overhandigd aan minister Shirley Sitaldin. (Beeld: René Gompers)


"Welkom to Suriname, welkom to Carifesta" klinkt het refrein van de Carifesta Song in de lobby van het RCR Zorghotel. Samen met de dansgroep Codanco dansten de genodigden het elfde Caribbean Festival of Arts tegemoet. In de feestelijke sfeer werd ook het logo en de website voor de komende Carifesta gepresenteerd. Dit grootse evenement wordt volgend jaar voor de tweede keer in Suriname gehouden.

"Als alles volgens plan verloopt zal dit het grootste Carifesta worden", zegt Roy Dhanradj, lid van de Carifesta organisatie aan Starnieuws. "Dit keer hebben we niet alleen deelnemers uit het Caribisch Gebied maar ook uit Unasur". Er worden 1.500 artiesten verwacht en 3.000 extra gasten. Voor minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Shirley Sitaldin, is het belangrijk dat aan het eind van dit gebeuren er iets tastbaar overblijft voor de komende generaties. Daarom is haar oproep: "laten we de wereld tonen dat Suriname ook in staat is zo'n groot project te organiseren".

Nu in de praktijk brengen
Het thema van Carifesta 11 is 'Culture for Development'. Ivan Graanoogst, voorzitter van het Carifesta ‘Host Country Management Committee’, merkt op dat er genoeg gesproken is over de diversiteit en vriendelijkheid van Surinamers. "Het is tijd om te doen waarover we altijd praten. Dat is om Suriname te maken tot die bestemming waar men graag naar toe wil blijven komen."

De kosten voor het Carifesta project zijn geraamd op US$ 5 miljoen. Een deel is geïnvesteerd in producten om het geld terug te verdienen. Sitaldin heeft een rugtas met enkele van de producten overhandigd gekregen. Tassen, truien, bandanas, bodywraps, rubberen armbanden, bekers, borden en pennen zijn enkele van de producten die geheel in de Carifesta 11 huisstijl zijn vervaardigd.

De huisstijl is ontworpen door Henna Brunings die ook het logo en de website op haar naam heeft staan. De website wordt ontwikkeld door Karel Donk. Over enkele weken zal de launch plaatsvinden en zal de site in vier talen te bezoeken zijn. Het Carifesta-lied is een compositie van Gilly Creebsburg en wordt vertolkt door Naomi Sastra, de rapper Ori Plet en het Nationaal Koor onder leiding van Ramon Williams.

René Gompers
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May