Problematiek VOJ Albina wordt getild naar ministerieel niveau
27 Oct 2012, 12:30
foto
Jeugdparlementariër Stefanus Ligorie heeft maandag een gesprek met minister Shirley Sitaldin over de problemen op VOJ Albina.


De perikelen op VOJ Albina worden getild naar het niveau van de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling. Daartoe treedt jeugdparlementariër Stefanus Ligorie, gemandateerd door leerlingen en ouders, maandag in gesprek met minister Shirley Sitaldin. Dit besluit dat woensdagavond genomen is in het Nucleus Centrum in Albina, blijft overeind. De inzet is het vertrek directeur Merredith Holter.

Ligorie zegt aan Starnieuws dat hij de bevestiging heeft gekregen van de secretaris van de minister dat hij wordt ontvangen. Afgelopen maandag zijn de leerlingen in een massale optocht door Albina Centrum gelopen om duidelijkheid te verkrijgen over het leerkrachtentekort op de school. Woensdag werd ook het vertrek van de directeur geëist.

Helpen oplossen
Ondertussen hebben een vertegenwoordiging van de ressortraad Albina en de districtsraad van Marowijne bij Holters hun voelhorens uitgestoken om te helpen zoeken naar een oplossing. Iwan Bribi, secretaris van de ressortraad, zegt dat het de bedoeling is geweest om de directeur aan te horen. Komende dinsdag zijn de ouders en leerlingen aan de beurt. "Als we partijen hebben aangehoord, zal verder nagegaan worden hoe een bijdrage te leveren aan de oplossing van de problematiek.

Diezelfde mening is districtsraadlid Edmund Kana toegedaan. "Alvorens tot een meningsvorming te komen, is het nodig partijen aan te horen", vindt Kana.
Er is nog geen besluit genomen, het gaat om aanhoren van de problemen, benadrukt Nicolaas Prisierie, secretaris van de districtsraad. "Ik ben bij dat gesprek geweest om slechts de directeur aan te horen", zegt Ligorie. Hij is blij dat de minister deze kwestie serieus neemt en maandag meteen hierover een onderhoud heeft gepland.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May