Ouders en leerlingen VOJ Albina willen af van directeur
26 Oct 2012, 01:30
foto
Een deel van de ouders op de vergadering donderdag in Albina.


Leerlingen en ouders van VOJ Albina willen af van directeur Merredith Holter. Zij hebben in bijzijn van jeugdparlementariër Stefanus Ligorie tijdens een bijeenkomst in het Nucleus Centrum het besluit genomen om zaken die hen storen vast te leggen in een rapport. Ligorie zal de komende week dit bespreken met minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling. Indien dat gesprek niet bevredigend is, zullen ouders en leerlingen de acties opvoeren, totdat hun eis wordt ingewilligd.

Bij deze bijeenkomst bleek al gauw dat de eis van de leerlingen verruimd is door de directeur de laan uit te sturen. Maandag werd er geprotesteerd over het gebrek aan leerkrachten. Actieleider Anton Bosoe meent dat sinds de pensionering van de directeur Fiene Deekman de school niet meer goed draait. Hij zegt dat de actievoerende leerlingen de ouders wilden informeren om ook van hen ondersteuning te hebben.

Antwoord krijgen
Ligorie constateert dat het niet goed gaat op de school. Hij denk dat de meest ideale situatie is onderwijs in een goede omgeving met toegewijde onderwijzers. De school bestaat al elf jaren en in de periode van directeur Deekman zijn nimmer zulke protesten gehoord.

"Het is daarom van belang ook antwoord te krijgen op de vraag waarom zeven leerkrachten het afgelopen schooljaar de school de rug hebben toegekeerd", stelt Ligorie. De hamvraag is of het nakomen van de kledingvoorschriften van de school de oorzaak is van het vertrek van de leerkrachten.
Een moeder verwijt de directeur haar dochter te betichten sekslessen te geven aan haar medeleerlingen, waardoor vijf meisjes zwanger zijn geraakt. Deze verklaring deed de directeur ten overstaan van de onderwijsinspectie.

Veel kritiek
Tijdens de bijeenkomst werd door ouders en leerlingen de vloer aangeveegd met Holter. Alles wat slecht is viel haar ten deel. Slechte communicatie, arrogante houding, slecht omgaan met leerlingen, niet de houding van een moeder voor de kinderen, het niet willen tekenen van compensatieaanvragen van de leerlingen afkomstig. Het kan bovendien niet bij hen in dat meer dan twintig kinderen aan het eind van het afgelopen en dit schooljaar dat nauwelijks drie weken telt, zijn afgeschreven. "Onze kinderen hebben geen rust. Na soso bigi taki", zeggen de ouders.

Ressortraadslid Oscar Awese zegt tijd noch moeite is bespaard om contact te maken met rayoninspecteur Remy Clenem en Bert Eersteling van het Bureau Onderwijs Binnenland. Hij geeft aan dat Eersteling op 2 september naar Albina zou komen voor overleg, maar dit is niet gebeurd.
Holter hiermee geconfronteerd verklaart tegenover Starnieuws dat de ouders op een bijeenkomst op 12 oktober de gelegenheid niet aangegrepen hebben om hun misnoegen te uiten. Bovendien zijn de 6e klassers ruim voor de schoolvakantie geïnformeerd over de kledingvoorschriften van VOJ Albina.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May