Pertjajah Luhur wil plantjes parwa en mangrove kweken
25 Oct 2012, 02:00
foto
Jonge parwa-planten voor de kust van Coronie. (Foto: Edward Troon)


Pertjajah Luhur/Volks Alliantie zal beginnen met een project om plantjes te kweken van mangrove en parwa. Dit ter bescherming van de oevers tegen afkalving. Naast de bouw van dijken, zijn parwa en mangrove natuurlijke beschermers van de oevers.

Partijleider Paul Somohardjo zegt aan Starnieuws dat partijgenoot Michel Sjak Shie veel ervaring heeft opgedaan op Santo Domingo met het kweken van parwa en mangrove. Besloten is daarom om ook hier te beginnen met het kweken van plantjes. Somohardjo merkt op dat veel parwa en mangrove worden gekapt. Hierdoor wordt de natuurlijke begroeiing vernietigd.

Somohardjo die ook beleidsadviseur is op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), zegt dat gevraagd is om ondersteuning. "Wij willen een bijdrage leveren om structurele oplossingen te vinden", zegt Somohardjo. Hij vindt dat er ook wetgeving moet komen, waardoor voorkomen wordt dat de parwa en mangrove worden gekapt. Deze worden gebruikt als 'kraaienpoten' bij de ondersteuning van de bekisting bij de bouw.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May