Plooien rond dijk Commewijne weer glad gestreken
24 Oct 2012, 15:00
foto
De Commewijnerivier bij Alkmaar


De plooien binnen de coalitie zijn weer glad gestreken. Pertjajah Luhur/Volks Alliantie zal niet meer aandringen op de behandeling van het interpellatievoorstel dat ingediend is om opheldering te krijgen over de dijk. President Desi Bouterse heeft gisteren te kennen gegeven dat de regering geen besluit genomen heeft om de dijken niet af te bouwen. Dit had vicepresident Robert Ameerali ook al meegedeeld tijdens een openbare vergadering in De Nationale Assemblee.

De voorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, zegt aan Starnieuws dat nu blijkt dat de dijken normaal gebouwd zullen worden, hij niet zal aandringen op behandeling van het interpellatievoorstel. Assembleevoorzitter Jennifer Simons heeft eerder meegedeeld dat zij een brief zou schrijven aan de regering om informatie op te vragen.

Dijk niet stopgezet
Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken heeft de vorige week in Alkmaar ook verklaard dat hij de bouw van de dijken niet stopgezet heeft. Hij merkte op dat niet alle afspraken die gemaakt zijn, nagekomen zijn. Op grond daarvan is er stagnatie ontstaan in de bouw van de dijken.

De coalitie had gisteren een regulier onderhoud. Deze kwestie is ook aan de orde gesteld. Somohardjo merkt op dat de staf van Openbare Werken aan de districtscommissaris en de bewoners meegedeeld had dat de dijk niet afgebouwd zou worden, zoals overeengekomen is. Hierdoor is de consternatie ontstaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May