Nickerie geschikt voor festiviteiten onafhankelijkheidsdag
24 Oct 2012, 01:00
foto
Minister Lamuré Latour


Minister Lamuré Latour van Defensie, bevelhebber Hedwig Gilaard van het Nationaal Leger en twee leden van het Korps Politie Suriname zijn in Nickerie voor een inspectietocht. De bewindsman zegt aan Starnieuws dat de locatie geschikt is om de parade, het defilé en de volksreceptie te houden in Nickerie op 25 november.

De delegatie heeft diverse locaties bekeken en deze geschikt bevonden. De haven en het voetbalveld van Nickerie zijn goed voor het houden van de activiteiten. "We moeten andere logistieke zaken zoals voeding, transport en opvang bekijken. Maar ook daar zijn er goede voorzieningen mogelijk", zegt Latour. Vandaag zal hij zich samen met het team en districtscommissaris (dc) Wedperkash Joeloemsingh verdere besprekingen voeren en het draaiboek doornemen.

Volop in actie
Joeloemsingh zegt aan Starnieuws dat hij bezig is om alle eet- en drinkgelagen in kaart te brengen. De dc heeft gesprekken gevoerd met de eigenaren. Het ligt in de bedoeling om de horeca van Nickerie in kaart te brengen en daarna overal posters te plakken, zodat de gasten zich goed weten te verplaatsen. Daarnaast heeft Joeloemsingh de ondernemers op het hart gedrukt om te zorgen voor genoeg eten en drinken, omdat door dit evenement het district een economische opleving zal krijgen. Verder wil de dc hebben dat de gasten ruime keuzemogelijkheden hebben en precies weten wat waar te vinden is.

Bij de grote brand van Nickerie, gingen grote delen van het Hotel Restaurant Pak Hap in vlammen op. Joeloemsingh heeft de eigenaar gesproken en heeft hem gevraagd om het bouwproces te versnellen. De zaak zou in december de deuren weer openen, maar 'Pak Hap' zal nu op 25 november worden heropend. De dc is erg blij dat president Desi Bouterse invulling geeft aan het decentralisatieproces en dat het district Nickerie op de 37ste verjaardag van de republiek historie mag schrijven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May