‘Maak uw schoonmaak tot hoofdzaak’
22 Oct 2012, 17:00
foto


“Schoonmaak is geen noodoplossing, maar een dagelijkse noodzakelijkheid”, zegt onderdirecteur/ Sales en Marketing Dunja Burkhardt van Clean It NV aan Starnieuws. Volgens haar moet het gros van de bedrijven in Suriname een mindshift krijgen over de schoonmaak van hun opstallen.

Met het eerste ‘Cleaning Awareness’ seminar doet het bedrijf de eerste stap om directeuren en leidinggevenden van ondernemingen bewust te maken schoonmaak tot hoofdzaak te maken. “Sommige bedrijven hebben die mindset al om hun dagelijkse schoonmaak uit te besteden, zodat ze daar geen hoofdbrekens over hebben”, zegt Burkhardt. “Maar over het algemeen is schoonmaak de laatste prioriteit voor leidinggevenden en bestaat er een drempelvrees.”

Of het budget hen afschrikt? “Ik heb van mijn vader geleerd dat je de prijsoorlog nooit zult winnen. Waar je je bewust van moet worden, is dat je voor een paar dollars meer, ook kwaliteit en innovatieve ideeën kan eisen,” pleit Burkhardt. Een geschikt schoonmaakprogramma hoeft niet duur te zijn, volgens de onderdirecteur. “De kunst is hoe je met bijvoorbeeld stof omgaat, gebruik je de juiste middelen.” In steeds meer kantoren worden airco’s geplaatst en is er dus sprake van gesloten ruimtes. “Werkgevers moeten zorg dragen voor een goede luchtkwaliteit, want hun personeel werkt in de ruimten en ademt ‘het vuil’ in.”

Niet zo duur
Tijdens het seminar zal het schoonmaakbedrijf ingaan op de inhoudelijke aspecten van het schoonmaken en zullen nieuwe ontwikkelingen op het gebied van dagelijkse reiniging worden gepresenteerd. Clean It NV bestaat sinds 2001 en is een ISO-gecertificeerd bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de schoonmaak. Het bedrijf is een vertegenwoordiging van HAKO Nederland.

“Het is helemaal niet zo duur als mensen denken, je hoeft geen dure middelen te gebruiken, niet eens water bij de juist aanpak,” benadrukt Burkhardt. “De mensen hebben er echter geen geloof in. We willen ze het tegendeel bewijzen.” Voor de overheid doet het bedrijf losse projecten op afroep. Ze recyclen alles wat ze gebruiken en is “dus geen sprake van milieuvervuiling en bovendien gebruiken we allen biologisch afbreekbare stoffen.”

Het seminar wordt op 25 oktober gehouden in de Ballroom van het Wyndham Garden Hotel Paramaribo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May