Man met eindhout bewerkt in grondgeschil
22 Oct 2012, 05:30
foto


J.E heeft gemeend een langdurig grondgeschil in Albina te beslechten door zijn rivaal C.S zaterdag aan te vallen met een eindhout. Het slachtoffer liep verschillende verwondingen op. J.E. is hangende het onderzoek ingesloten.

Volgens John Korendijk, ressortcommandant van Albina, liggen beide kemphanen al geruime tijd met elkaar overhoop, terwijl ze geen officiële documenten beschikken. Bemiddeling van de politie heeft ook geen oplossing gebracht.

Explosieve situatie
De grondproblematiek in Albina is explosief. Uit onderzoek van Starnieuws blijkt dat in Albina geen officiële documenten van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) nodig zijn om beheersactiviteiten te ontplooien op domeingronden. Er ontbreekt coördinatie en monitoring van het grondbeleid in Marowijne.

Verschillende bestuursambtenaren in Albina meten zich de bevoegdheid aan om domeingronden toe te wijzen aan burgers. Het gevolg is dat er aan meerdere personen dezelfde bouwkavel wordt toegewezen, met alle nadere gevolgen van dien.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May