Somohardjo staat nog achter interpellatievoorstel dijken
21 Oct 2012, 06:00
foto
Herstelwerkzaamheden van een dijkbreuk op Alkmaar. (Foto: Raoul Lith)


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur/Volks Alliantie, blijft erbij dat zijn fractie een interpellatievoorstel ingediend heeft om opheldering te vragen over de dijken van Commewijne. Hij zegt aan Starnieuws dat assembleevoorzitter Jennifer Simons de vergadering moet uitschrijven. "Het parlement zal beslissen of de interpellatievergadering door mag gaan", stelt Somohardjo.

De politicus zegt dat op basis van het ordereglement van De Nationale Assemblee het interpellatievoorstel is ingediend. "De assembleevoorzitter heeft het recht om een brief te schrijven naar de regering om opheldering te vragen. Maar wij willen dat het parlement zich over deze kwestie uitspreekt. Als besloten wordt om een brief te schrijven in plaats van het houden van de vergadering, dan horen wij dat wel", zegt Somohardjo.

"Ik ben blij dat vicepresident Robert Ameerali in het parlement heeft meegedeeld dat de Raad van Ministers geen besluit heeft genomen om de dijken in Commewijne stop te zetten", merkt Somohardjo op. Hij vraagt zich af of minister Ramon Abrahams van Openbare Werken dan op eigen houtje heeft gehandeld. De politicus merkt op dat er formele gesprekken zijn gevoerd met districtscommissaris Ingrid Karta-Bink van Commewijne en ook met de bevolking. De top van Openbare Werken was hierbij aanwezig, ook de aannemer en de directievoerder. Somohardjo blijft erbij dat het interpellatievoorstel op de agenda moet worden gebracht. "Wij gaan het niet intrekken".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May