Minister Sitaldin ingenomen met project Schoolkalender
21 Oct 2012, 12:00
foto
Minister Shirley Sitaldin neemt de schoolkalender 2012-2013 in ontvangt van Benjamin Mitrasingh, voorzitter Stichting Cultuureducatie. (Foto: Stg. Cultuureducatie/Patrick Tjon)


Minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft heel enthousiast gereageerd op het project Schoolkalender van Stichting Cultuureducatie. Ze heeft de kalender vrijdag officieel ontvangen uit handen van Benjamin Mitrasingh, voorzitter van de Stichting Cultuureducatie.

Ze heeft terstond de projectleider toestemming gegeven om voor het departement ook de schoolkalender voor het volgend schooljaar te doen. Ook kreeg de grafische ontwerper van de kalender, Patrick Tjon Jaw Chong, de opdracht om het logo voor het ministerie te ontwerpen. De schoolkalender is enig in zijn soort vanwege de informatie die erop voorkomt. De officiële data voor de schoolvakanties erop is vooral bij ouders heel goed aangekomen.

Ook voor de scholen kan op basis van de data de planning van de leerstof geschieden. Eveneens zijn de nationale vrije dagen en andere belangrijke data van herdenkingsdagen opgenomen. De teksten op de kalender zijn volgens de correcte spelling van het Nederlands aan de hand van het Groene Boekje 2005 van de Nederlandse Taalunie.

Helen Chang, de Surinaamse vertegenwoordiger van de Nederlandse Taalunie, en Prakash Nathoeni, corrector van De Nationale Assemblee, hebben de teksten gecorrigeerd. Eerder heeft de Stichting Cultuureducatie de kalender 2011-2012 uitgebracht. Het doel was om vooral de schooljeugd kennis te laten maken met de correcte schrijfwijze en juiste benamingen en data van de nationale feestdagen en herdenkingsdagen. Er is namelijk geen eenduidigheid in de kalenders die elk jaar worden uitgegeven. Namen worden op verschillende manieren geschreven en zelfs de data van de feestdagen verschilt, legt Mitrasingh uit aan Starnieuws. Evenals de kalender 2011-2012 zal ook de schoolkalender op de scholen worden gedistribueerd. Het kalenderproject 2011-2012 was geadopteerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May