Behandeling 'Huisvestingsplan' komende week in DNA
20 Oct 2012, 15:00
foto


De behandeling van de ontwerpwet 'Huisvestingsplan 2012-2017' is nu voor de volgende week op de agenda. Het doel om op 15 oktober met de behandeling te beginnen is niet gehaald, omdat er nog nadere gesprekken nodig waren met diverse betrokkenen.

Assembleevoorzitter Jennifer Simons zegt aan Starnieuws dat maandag de commissie van rapporteurs nog gesprekken heeft met organisaties en personen betrokken bij huizenprojecten. De commissie onder leiding van assembleelid André Misiekaba, zal volgens verwachting hierna het eindrapport uitbrengen.

Eerst Huisvestingsplan
Nadat het eindrapport binnen is, moet dit besproken worden tijdens een huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee. Simons verwacht dat dinsdag het parlement het eindadvies kan goedkeuren, waardoor de weg vrij is voor de openbare behandeling. Als het aan Simons ligt, kan dat dinsdag gebeuren. "Maar let wel, dit zijn de intenties, maar de behandeling is afhankelijk van het verloop van het werk van de commissie", houdt de assembleevoorzitter een slag om de arm.

Simons zegt dat eerst het Huisvestingsplan zal worden besproken. Daarna komt de begroting aan de orde. Er kunnen zaken voorkomen in de ontwerpwet, die gevolgen zullen hebben voor de begroting. Daarom is afgesproken om dit ontwerp eerst te behandeling. Hiervoor zijn ongeveer drie dagen uitgetrokken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May