Grote hoeveelheid drugs verbrand bij Marina Doerga
18 Oct 2012, 13:35
foto
De partij drugs is vandaag vernietigd op het terrein van Marina Doerga.


Ruim 68 kilogram cocaïne en 47 kilo marihuana zijn vandaag op het terrein van Marina Doerga verbrand. Het gaat om drugs die tussen juni en september op verschillende locaties in beslag is genomen door de politie.

Vervolgingsambtenaar Niermala Maikoe antwoordt op vragen van journalisten dat getracht wordt om zo snel mogelijk de drugs te vernietigen, nadat het onderzoek is afgerond. Zij merkt op dat mensen blijven trachten om drugs te smokkelen, ondanks de zware straffen die worden opgelegd.

"Mensen proberen op allerlei manieren om snel rijk te worden. Zij worden steeds creatiever om drugs te transporteren. Maar ook de politie is alert en speelt in op de gedragingen van de mensen", zegt inspecteur Nasser Hoesein Samsoedien van de anti-Narcotica Brigade. Hij merkt op dat de scanner op de Johan Adolf Pengel luchthaven heeft gemaakt dat veel meer drugs onderschept wordt. "Je ziet in de scanner alles wat verstopt is en wij onderscheppen veel op Zanderij. Alle koffers en dozen worden gescand", deelt de inspecteur mee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May