Woningen Leiding 10A in juni 2013 sleutelklaar
18 Oct 2012, 00:00
foto
De huizen op Leiding 10A krijgen een stalen constructie. Minister Ramon Abrahams kijkt naar het resultaat. (Foto: Raoul Lith)


De 103 woningen die gebouwd worden te Leiding 10A zullen over acht maanden sleutelklaar worden opgeleverd. Op dit project zullen huizen verrijzen met een stalen constructie. De eerste ‘frame stelling’ vond woensdag plaats. De huizen hebben een bouwoppervlakte van 40 tot 75 vierkante meters met de mogelijkheid om uitgebreid te worden. Deze woningen maken deel uit het Landelijke Woningbouwprogramma.

Etienne Boerenveen, voorzitter Taskforce Herstructurering Huisvesting, blikte terug en gaf aan dat de werkgroep op 25 maart 2011 geïnstalleerd is en al veel werk heeft verzet. Er worden huizen gebouwd te Hanna’s Lust, Waterland (Para) en het startsein voor de bouw van 30 huizen in Coronie wordt later op de dag gegeven. De eerste 25 huizen zijn te Redi Doti in Para opgezet. Boerenveen benadrukte dat de overheid een faciliterende en regulerende rol vervult. Ook is het concept Huisvestingsplan aan De Nationale Assemblee aangeboden voor behandeling. Boerenveen is blij met de goede samenwerking die er is met de private sector. Het project te Leiding 10A is het bewijs hiervoor.

Duurzaam
Namens aannemersbedrijf Hurricane Steel deelde Waddy Sowma mee dat de huizen met een stalen frame veel voordelen hebben. Deze zijn duurzaam en bestendig tegen extreme weersomstandigheden en hebben weinig onderhoud nodig. Dit project te Leiding 10 A omvat ook gemeenschapsvoorzieningen. In het project is opgenomen een kinderopvang, een supermarkt, een speelplaats en een gezamenlijke incasso voor de nutsvoorzieningen.

Districtscommissaris Ravin Jiawan van Wanica stipte aan dat een eigen huis het beste thuis is. Hij merkte op dat het gaat meer dan een dak boven het hoofd van mensen is. De bouw van de woningen heeft een spin-off effect op diverse economische activiteiten.

Hoog op prioriteitenlijst
Parlementariër Charles Pahlad (NDP/Mega Combinatie) is de mening toegedaan dat het de verantwoordelijkheid van de regering is om betaalbare woningen aan het volk te bieden. “Dit geschiedt in samenwerking met partners en hiermee is er gehoor gegeven aan de opdracht van president Desi Bouterse. We zijn geen praters, maar doeners”, stelde Pahlad.

Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken benadrukte dat woningnood hoog op de lijst van deze regering staat. Wat voor stagnatie heeft gezorgd bij de bouw, is dat de meeste terreinen uitgegeven zijn, terwijl er geen activiteiten ontplooid worden erop. “De beloftes die we maken, komen we na. Zo is schoolgeld afgeschaft, kinderbijslag en algemene oudedagsvoorzieningen zijn bijgesteld, ziekenhuis te Wanica en de huizen worden gebouwd”, voerde de bewindsman aan.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May