Mexico bereidt zich voor op tropische storm Paul
17 Oct 2012, 23:00
foto
Storm Paul heeft al heel wat regen gebracht voor het Mexicaanse schiereiland Baja California. (Foto: BBC)


Tropische storm Paul verzwakt snel nadat hij dicht langs een dunbevolkt gebied van het Mexicaans schiereiland Baja was gepasseerd. Tegelijkertijd bewoog orkaan Rafael langs Bermuda in de Atlantische Oceaan.

Paul, eerder een categorie 1 orkaan, heeft ongeveer 150 kilometer ten westen-zuidwesten van Loreto huisgehouden. Het Amerikaanse Hurricane Center (NHC) verwacht dat de storm zich langs de kust van het schiereiland blijft bewegen.
De storm beweegt zich in het noorden met een snelheid van ongeveer 21 kilometer per uur, met maximale windsnelheden van 105 kilometer per uur. NHC verwacht dat de tropische storm in de komende uren zal verzwakken. Mexico heeft geen belangrijke olie-installaties langs de Pacifische kust.

De Mexicaanse marine zei eerder dat zij geen hulpverzoeken heeft ontvangen tijdens bezoeken van het marinepersoneel aan Cabo San Lucas. Het Amerikaanse centrum zegt dat Paul gevaarlijke kustgolven en mogelijke overstromingen kan veroorzaken.

Een tropische storm waarschuwing is van kracht van het noorden van Santa Fe naar El Pocito aan de westelijke kust van het schiereiland Baja. De waarschuwing geldt ook voor de oostelijke kust van Baja van San Evaristo tot Bahia San Juan Bautista.

De storm heeft het toeristische centrum van Los Cabos op de zuidpunt van het schiereiland niet geraakt. Uit voorzorg heeft het Mexicaanse ministerie van Communicatie en Transport één van de achttien grote Pacifische havens, die van San Carlos, gesloten. Op deze haven bevindt zich een klein overheids elektriciteitsinstallatie.

Rafael koerst open zee
Mexico Communicatie en Transport ministerie zei dat er onder de grote van het land 18 Pacific-poorten, de enige sluiting was in de haven van San Carlos, waar een kleine federale elektriciteit commissie installatie zich bevindt. De rest van de havens aan de Stille Oceaan, met inbegrip van de industriële hub Manzanillo, bleven open. Dinsdagmiddag besloot het ministerie vier kleinere havens aan beide zijden van Comondú te sluiten. Bij die faciliteiten doet de lokale bevolking aan de vangst van garnalen, tonijn en sardines.

Baja California telt ongeveer 637.000 inwoners. In de Atlantische Oceaan stevende orkaan Rafael af op het Britse eiland Bermuda, maar tegen dinsdagavond zette hij koers naar de open zee. Rafael bevindt zich ongeveer 200 kilometer ten oosten van Bermuda en beweegt zich noord-noordoost met een snelheid van 50 kilometer per uur met aanhoudende winden van 150 kilometer per uur. De weerkundige dienst van Bermuda heeft zijn storm waarschuwing voor het eiland teruggetrokken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May