Indiase kleuter wint posterwedstrijd Wereldvoedseldag
16 Oct 2012, 09:00
foto
De winnende poster in de leeftijdsgroep 3 tot 5 jaar is van A.Kawatkar van India.


De Indiase A. Kawatkar heeft in de categorie 3 tot 5 jaar de eerste prijs behaald bij de wedstrijd om een poster te ontwerpen voor Wereldvoedseldag 2012. De allereerste World Food Day Poster Design Competition, voor kinderen en jonge mensen, heeft 3.621 inzendingen uit 72 landen over de hele wereld opgeleverd.

De winnende posters zijn vandaag, op Wereldvoedseldag, bekendgemaakt door de Voedsel-en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en de Vrouwen Gilde van de Verenigde Naties in Rome, Italië. Zij zijn de organisatoren van de internationale wedstrijd.

De deelnemers moesten een poster maken rond het thema van de dag: ‘Landbouwcoöperaties: de sleutel tot het voeden van de wereld’. De inzendingen zijn getekend, geschilderd, geschetst of digitaal gemaakt. De organisatoren kozen uit elk van de drie categorieën een top 3.

In de leeftijdsgroep 3 tot 5 jaar eindigde A. Kawatkar (India) op de eerste plaats, gevolgd door N.Biachini (Italië) en J. Duncan (Barbabos). Bij de inzendingen in de leeftijdsgroep 9 tot 12 jaar won C. Leo (Italië) de eerste prijs, S. Cook (Italië) de tweede prijs en J.C. Engozogho (Gabon) de derde prijs. De winnaars in de leeftijdsgroep 13 tot 17 jaar zijn T. Chai (Maleisië), M. Beno (Centraal Afrikaans Republiek) en B. Amati (Italië).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May