Coördinatieteam zal Havo 2 voorlopig leiden
15 Oct 2012, 02:00
foto


Havo 2 zal door een coördinatieteam van twee leraren worden geleid totdat er een nieuwe directeur zal worden benoemd. "Er komt hiervoor een interne sollicitatieprocedure. Het is niet gelukt om de samenwerking tussen de leraren en de huidige directeur te herstellen. Samen met het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling is er gewerkt aan een oplossing", zegt Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren, aan Starnieuws.

Vandaag komen de leraren om 7 uur bijeen, waarna de scholieren om 8 uur toegesproken zullen worden. Zij zullen afspraken maken over het hervatten van het onderwijsproces, legt Valies uit.

Niet gelukt
Vorig jaar zijn de leraren in actie gegaan omdat zij niet meer konden samenwerken met directeur Georgine Parmessar. Toen is Henry Hassankhan als interim-manager aangetrokken. Valies merkt op dat een psycholoog bezig was met een proces maar hij heeft dit niet kunnen afronden omdat hij de ruimte daartoe niet heeft gekregen.

Valies vindt dat uiteindelijk het beste is dat de directeur vertrekt. "Als een leraar in de fout gaat, wordt de persoon gemuteerd, maar het is veel moeilijker om correctief op te treden tegen een directeur", merkt Valies op. Hij is blij dat deze kwestie nu achter de rug is, "want het heeft voor veel spanningen gezorgd, wat niet goed is voor het onderwijsproces", stelt Valies. Hij zegt dat de leraren vol goede moed vandaag zullen beginnen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May