Honderd fotografen door straten van Paramaribo
14 Oct 2012, 10:00
foto
Fotograaf Rehuël Lobato de Mesquita toont zijn kunnen aan een aspirant deelneemster van de Photowalk. (Foto: George Cheng Jr. - Bombelman.com)


Zaterdag 13 oktober 2012 was het weer zo ver; na bijkans een jaar was het weer tijd voor de Scott Kelby Worldwide Photowalk. Dit wereldwijde evenement, welke vijf jaar geleden door fotograaf en uitgever Scott Kelby uit Lakeland Florida in het leven werd geroepen, werd dit jaar voor de vierde keer gehouden in Paramaribo.

Na het verzamelen op de parkeerplaats van het Fort Zeelandia, kon na het maken van de groepsfoto de Photowalk om half 5 aanvangen. Dit jaar had, vergeleken met de voorgaande jaren, geen route door de binnenstad van Paramaribo, maar liep langs Torarica, via de Cornelis Jongbawstraat, de Mahonylaan en Grote Combéweg terug naar het Onafhankelijkheidsplein, waar de finish was.

Grote belangstelling
De loop was dit jaar groter dan ooit. De officiële inschrijving van 50 fotografen was al gauw vol, een evengrote groep kon zich aansluiten bij de 'Fun Walkers'. Het enige verschil tussen deze twee groepen is, dat alleen de eerste 50 inschrijvingen hun beste foto mogen inzenden, welke door de Photowalk-leader in Suriname tot de winnende foto wordt gekozen.

Per deelnemende stad, komt de winnaar in aanmerking voor een exemplaar van Scott Kelby’s boek 'Lightroom 4 for Digital Photographers'. Tevens strijden al deze winnaars wereldwijd wederom voor de Photowalk grand prize, te weten een groot pakket aan fotografie-software, boeken, een camera-tas, foto-printer, giftcards en diverse overige fotografie-accessories. De winnaars worden over enkele dagen bekendgemaakt.

Dik tevreden
De voorgaande jaren hadden Zuard Ooft (2011), Simone Reeder (2010) en Karel Donk (2009) de hoofdprijs voor Paramaribo in de wacht kunnen slepen met hun ingezonden foto, gemaakt tijdens de Photowalk. Deze fotografen waren ook dit jaar van de partij, om mogelijk nog een tweede titel op hun naam te kunnen schrijven. Van bloemen en planten, standbeelden en hekwerk ornamenten, tot straathonden en verbaasde voorbijgangers, niets was tegen deze grote groep fotografen opgewassen, die allemaal op zoek waren naar het perfecte plaatje!

Debby Tjong A Hung, die dit jaar wederom de Photowalk-leader was, evenals de motor achter de Photowalk van Paramaribo, was dik tevreden met het aantal inschrijvingen, welke voor dit jaar meer dan twee maal zoveel waren, vergeleken met het jaar ervoor. Het weer was zonnig met een strak blauwe hemel en de nieuwe route bracht ook nieuwe uitdagingen met zich mee voor zowel de gevorderden als de vele beginners.

George Cheng Jr.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May