Politie semikampioen basketbal op Sint Maarten
13 Oct 2012, 15:30
foto
Herbert Watson (links) neemt de trofee in ontvangst.


Het team van het Korps Politie Suriname (KPS) is semikampioen geworden van de basketbalwedstrijden die gehouden zijn tijdens de politieweek op Sint Maarten. De korpsen van Aruba, Bonaire, Curaçao, Nederland, St. Maarten en de kustwacht doen mee aan diverse activiteiten. Vanavond worden de politiespelen afgesloten met een songfestival.

Suriname eindigde op de derde plaats met zaalvoetbal en werd vierde bij de schietwedstrijden en volleybal. De basketbalwedstrijd was bijzonder spannend en het ging er hard aan toe vrijdag. De officials moesten de wedstrijd enkele keren onderbreken om de spelers tot rust te brengen.

Het team van Suriname stond met 11 punten achter op Sint Maarten maar zag kans om op gelijke hoogte te komen. Aangezien de stand 44-44 was, werd in ‘overtime’ de strijd beslecht. Het lukte St Maarten in de 3 minuten extra speeltijd 4 punten te scoren, waardoor de wedstrijd met 44-48 werd gewonnen. De enerverende wedstrijd duurde tot in de ochtend. Hoewel het hard aan toe ging tijdens de wedstrijd, toonden beide ploegen hun sportiviteit door als ‘goede vrienden’ verder te gaan. Hiermee komt het doel van de spelen om saamhorigheid en de sportiviteit tussen de korpsen te bevorderen, goed zijn recht.

De uitblinkers tijdens de finale wedstrijd waren Stanley Kruiner die vanwege zijn lengte en de beheersing van het spel zijn team goed onder controle kon houden. Herbert Watson die ook hoofdklasse speler is van SCVU scoorde 33 punten.

Vincent Wadilie
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May