Eerste officieel gesprek Zorghotel en regering gevoerd
13 Oct 2012, 01:30
foto


Het eerste officiële onderhoud tussen directeur Redjinder Thakoersingh van RCR Zorghotel en de regering is vrijdag gevoerd. Namens de regering wordt de onderhandeling gevoerd door vicepresident Robert Ameerali en minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer.

"Sinds het vier maanden geleden bekend is geworden dat de regering een vleugel van het Zorghotel heeft gehuurd, wordt er flink gespeculeerd over de koop van het gebouw. President Desi Bouterse heeft belangstelling voor het Zorghotel, maar nu pas is het eerste officiële gesprek gevoerd", zegt Thakoersingh aan Starnieuws.

Taxatie dit weekend
Thakoersingh zegt dat nog niks vast staat. Hij merkt op dat het beide kanten kan opgaan. "Ik heb pas een nieuwe manager aangetrokken uit Nederland. Er zijn ook gasten in het hotel. Wij willen verder uitbreiden en hebben een goed gesprek gehad met de bank over de financiering. Ik geloof nog steeds in het doel van het zorghotel, ook al gaat het nog moeilijk. Bovendien zal ik wat het besluit ook is, het personeel niet in de steek laten", stelt Thakoersingh.

Tussen de regeringsdelegatie en Thakoersingh is afgesproken dat het gebouw en terrein dit weekend getaxeerd zullen worden. "Er is al een taxatierapport, maar de regering moet via een eigen taxateur de waarde laten opnemen. Het Zorghotel is voor US$ 16 miljoen getaxeerd. De regering heeft nog geen bod gedaan", benadrukt Thakoersingh. "Alle andere beweringen kloppen niet". Hij merkt op dat voor maandag een vervolgafspraak is gemaakt; dan is het taxatierapport af.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May