Bouterse verbindt ziekenhuis aan Pahlad
12 Oct 2012, 15:10
foto
Assembleelid Charles Pahlad is dolgelukkig met de onthulling van het naambord van het 'Ziekenhuis Wanica'. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse vindt dat het 'Ziekenhuis Wanica' verbonden moet worden aan het assembleelid Charles Pahlad. Hij heeft zich jarenlang sterk gemaakt voor het ziekenhuis. Hij merkt op dat zoveel mensen hun medewerking hebben gegeven voor de bouw van het ziekenhuis. Hij dankte de Volksrepubliek China voor de schenking en de ondernemer Bobby Jaikaran voor het ter beschikking stellen van 10 ha terrein.

Alle sprekers wijzen op het belang van het ziekenhuis voor Suriname. Districtscommissaris Rawin Jiawan merkt op dat het belangrijk is dat mensen die geneeskundige hulp nodig hebben, zo snel mogelijk worden geholpen. Nu moeten patiënten uit Wanica, Para en Brokopondo helemaal naar de stad. Met de bouw van het ziekenhuis wordt de volksgezondheid voor veel meer mensen bereikbaar.

Welvaart en Welzijn
Pahlad is heel gelukkig met de onthulling van het naambord. Hij heeft acht jaren lang aan zijn achterban beloofd dat er een ziekenhuis zou komen in Wanica. Het heeft veel moeite gekost om de belofte waar te maken. Hij wijst erop dat de president de belofte nu inlost en welzijn en welvaart brengt voor het volk. Het sociaal contract dat gesloten is met het volk, krijgt volgens Pahlad gestalte.

Minister Michel Blokland van Volksgezondheid doet de toezegging dat het een goed ziekenhuis wordt. Het ministerie zal zijn volledige medewerking verlenen. “We zijn ervan overtuigd dat met de komst van dit ziekenhuis een significante verbetering in de gezondheidssector zal plaatsvinden. Dit zal in het Surinaamse belang zijn, maar voornamelijk voor de districten Wanica en Para”, stelt de bewindsman.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May