Interim-bestuur Moederbond zal naar rechter stappen
11 Oct 2012, 08:00
foto
Vakbondsleider Freddy Brug


Vakbondsleider Freddy Brug, die door 27 bonden benoemd is tot interim-voorzitter van 'de Moederbond' blijft erbij dat Errol Snijders rechtmatig is afgezet als voorzitter van de vakcentrale. "Als Snijders binnen een week de overdracht niet doet, zullen wij juridische stappen ondernemen", deelt Brug mee aan Starnieuws. Hij reageert hiermee op de uitlating van Snijders dat hij "geen boodschap heeft aan de brief".

Brug vindt dat Snijders opzettelijk zaken verdraait. De vier bonden hebben een vergadering aangevraagd volgens de statuten en het huishoudelijk reglement. "Zoals dat bepaald is in het reglement, hebben de bonden aangegeven wat de agenda zal zijn. De agendapunten zijn veranderd en er is een vergadering gehouden, zonder dat de besturen zelfs uitgenodigd zijn. De bonden zijn geroyeerd zonder dat de bepalingen in de statuten en het huishoudelijk reglement in acht zijn genomen", benadrukt Brug.

Rechtsmiddelen
Het voorlopige bestuur erkent het bestuur-Snijders niet meer. Het vertrouwen is opgezegd. Brug merkt op dat Snijders tegen beter weten in een andere voorstelling van zaken geeft. Hij benadrukt dat de juiste stappen ondernomen zijn om het bestuur af te zetten. Alle zaken zijn juridisch goed doorgenomen.

Brug zegt dat gezien de houding en uitlatingen van Snijders hij niet verrast is dat het bestuur niet denkt aan opstappen. Hij wijst erop dat in een rechtsstaat genoeg mogelijkheden zijn om het gelijk te zoeken. "Dan moeten wij maar naar de groene tafel gaan, als Snijders geen uitvoering wil geven aan de motie die door het overgrote deel van de Moederbond is aangenomen", stelt Brug.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May