Vrijdag, startsein bouw ziekenhuis Wanica
11 Oct 2012, 00:00
foto
De voorbereidingen worden getroffen voor het opzetten van een ziekenhuis op Lelydorp. (Foto: Raoul Lith)


Het startsein voor de bouw van 'Streek Ziekenhuis Wanica' zal vrijdag op Lelydorp worden gegeven. Dan zal een naambord worden onthuld van het project dat uit schenkingsmiddelen van China wordt gefinancierd. Districtscommissaris Rawin Jiawan zegt aan Starnieuws heel blij te zijn met de komst van het nieuwe ziekenhuis in het district.

"District Wanica is echt 'booming'. Dit betekent dat het district een stad wordt. De economische ontwikkeling zal hierdoor toenemen. Er komt meer werkgelegenheid, minder files op de weg en het zal een heel modern ziekenhuis worden", beweert Jiawan. Hij benadrukt dat dit een belofte is van president Desi Bouterse aan het volk dat verwezenlijkt zal worden. Volgens Jiawan komt de president alle beloftes vroeg of laat wel na.

Issue verkiezingscampagne
Het ziekenhuis zal er niet alleen zijn voor het district Wanica. Logistiek gezien, zal het voor bewoners van dit district en de omliggende districten voordeliger uitkomen. Ook een spoedeisende hulp zal deel uitmaken van het nieuwe ziekenhuis, licht de districtscommissaris een tipje van de sluier. Na de onthulling van het naambord zullen de bouwwerkzaamheden beginnen.

De bouw van een ziekenhuis in district Wanica was tijdens de verkiezingscampagne in mei 2010 een issue van de Mega Combinatie. Ook in het regeerprogramma van de coalitie wordt aangegeven dat een ziekenhuis in Wanica komt en andere districten, terwijl de medische zorg aanzienlijk verbeterd zal worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May