Handelaar laat zich beetnemen door oplichters
08 Oct 2012, 14:30
foto


C.R., handelaar in motorvoertuigen, leende drie mannen US$ 32.000. Zij maakten de man wijs dat ze machines hadden op de Nieuwe Haven die ingeklaard moesten worden. Daarin hadden zij een stapel op maat gesneden zwart papier verstopt. Na een chemisch bad zou het papier in US dollars veranderen. Om de handelaar te overtuigen, werd via een laptop een filmpje vertoond. De stapels zwart papier veranderden in US dollars, nadat deze met een vloeistof werden gewassen.

C.R., die de mannen niet eens kende, raakte overtuigd van de toverformule en leende de mannen US$ 32.000. Hij zou het geld met een forse rente terugkrijgen. Als onderpand lieten de oplichters een ‘trolley’ achter met op maat gesneden zwart papier. De mannen liepen met het geld de deur uit en zijn nooit meer teruggekomen.

C.R. deed op 28 september aangifte bij de recherche van de Nieuwe Haven. Het is de politie gelukt om het drietal te achterhalen. Er werd US$ 21.000 op hen teruggevonden. Dit geld is in beslag genomen. De mannen zijn opgesloten. Een van de drie verdachten was in 2009 al voor een soortgelijk geval aangehouden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May