Jiawan en Gopi geven openheid over stichting woningbouw
08 Oct 2012, 01:00
foto
Mahinder Gopi


Binnen de Nationale Democratische Partij (NDP) is er tweedeling over het leiderschap in Wanica. Districtscommissaris (dc) Rawin Jiawan wordt beschuldigd van ‘sjoemelen’ met grond. Mahinder Gopi die de stichting Beheer en Ontwikkeling Grond en Woningbouw heeft opgericht, zegt aan Starnieuws dat er niks mis is met deze kwestie.

“Nog voor ik onderminister werd van Regionale Ontwikkeling, heb ik een stichting opgericht om zo mensen die in dringende nood zitten en niet aan een stuk grond kunnen komen, te helpen. Via mijn werk als secretaris Bureau Volkscontacten van het kabinet van de president kom ik veel sociale gevallen tegen”, legt Gopi uit. Hij merkt op dat zijn stichting geen enkele vierkante meter grond heeft gekregen.

DC beschuldigd
In de strijd om het leiderschap binnen de NDP-Wanica zijn er diverse beschuldigingen geuit. Aan president Desi Bouterse werd gevraagd om Jiawan te vervangen. De groep onder leiding van NDP-topper assembleelid Rabin Parmessar wilde dat er een keuze gemaakt zou worden. Parmessar maakte zich op om lijsttrekker te worden in dit district, waar hij belast was met de coördinatie. Bouterse heeft als NDP-voorzitter een besluit genomen en Charles Pahlad belast met de coördinatie, bijgestaan door NDP-ondervoorzitter Ramon Abrahams.

Jiawan wijst erop dat president Bouterse een sociaal contract met de bevolking heeft gesloten. De stichting heeft als doel om vrij domein in kaart te brengen, deze te verkavelen en dan uit te geven aan sociaal behoeftigen. Ook kunnen kavels gaan naar het volkswoningbouwproject. Volgens Jiawan kunnen de personen, die in aanmerking komen voor zo een kavel, ook zelf bouwen.

Woningnood hoog
De dc merkt op dat de woningnood in ons land hoog is. “Als we een politieagent of leerkracht kunnen helpen met een perceel, is dat toch erg mooi. Hoeveel verdienen al deze mensen en zijn ze wel in staat om zelfstandig iets te kunnen kopen en te bouwen. We moeten al deze mensen toch ook een sociale zekerheid bieden en zo de bevolking tegemoet komen”, stelt Jiawan. Volgens hem is het de taak van de overheid om het volk in hun basis behoefte te kunnen voorzien.

Jiawan benadrukt dat een districtscommissaris niet over de intrekkingsbevoegheid beschikt. Een dc kan slechts adviezen geven. Hij benadrukt dat intrekken van percelen slechts door de minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer kan geschieden. Hij vindt dat de aantijgingen aan zijn adres te maken hebben met laster. Gopi voegt eraan toe dat de stichting ook geen grond heeft gekregen. “Wij spelen alleen een bemiddelende rol. Ons doel is om grond ter beschikking te krijgen, die wij bouwrijp maken voor derden die het hard nodig hebben. Zo zijn de mensen in staat om te bouwen”, legt Gopi uit. Hij vindt het jammer dat alles in een negatieve sfeer wordt gebracht. “Maar iedereen kan natrekken of de stichting terrein heeft gekregen van RGB”.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May