Hakrinbank betreurt commotie rond verkoop aandelen
05 Oct 2012, 16:30
foto
Jim Bousaid, directeur Hakrinbank


De informatie over de verkoop van de 51% aandelen van de Staat Suriname bij de Hakrinbank die is verstrekt in De Nationale Assemblee, is ongefundeerd. De berichten zijn niet geverifieerd en brengen onnodige onrust in de samenleving. Algemeen directeur Jim Bousaid zegt aan Starnieuws dat hij de commotie die ontstaan is in de samenleving, betreurt.

Bousaid zegt dat de financiële instelling rust nodig heeft. “De bank zal daarom niet inhoudelijk ingaan op de beweringen, mede door de geheimhoudingsplicht die bij dit soort acquisitietrajecten in acht moet worden genomen”, stelt Bousaid. Hij doet een beroep op eenieder om geen ongefundeerde berichten naar buiten te brengen.

Halfjaarrapport
In het onlangs uitgebrachte halfjaarrapport zijn hierover mededelingen gedaan door de bank. “In een klimaat van toenemende operationele kosten en investeringsuitgaven en gelet op de voortgaande verscherping van de concurrentie ook vanuit het buitenland, richt het beleid van onze bank zich op optimalisering van de kwaliteit van de dienstverlening aan onze cliënten en verdere verhoging van de efficiency en de rentabiliteit van de bedrijfsvoering, ook op lange termijn. Tegen deze achtergrond is na overleg tussen onze bank en de Staat Suriname in haar hoedanigheid van grootaandeelhouder van onze bank, een overleg opgestart met de op Trinidad & Tobago gevestigde Republic Bank Ltd. over het aangaan van een strategisch partnerschap. Dit overleg verloopt goed en ons voornemen is erop gericht periodiek te rapporteren omtrent de voortgang hiervan.“

Bousaid merkt op dat de bank beloofd heeft periodiek informatie te verstrekken over de voortgang van het traject. Hij belooft zich hieraan te zullen houden. De officiële berichtgeving zal lopen via de Hakrinbank of het Ministerie van Financiën. Minister Adelien Wijnerman van Financiën zei gisteren in De Nationale Assemblee dat de regering nog geen officiële besluiten heeft genomen. Zij haalde aan dat de zaak nog in studie is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May