Morroy’s Movement Studio beleeft al 10 jaar dansprimeurs
05 Oct 2012, 03:00
foto


De dansschool van Moira Morroy bestaat vandaag 10 jaar. Moira Morroy’s Movement Studio heeft in haar tienjarig bestaan verschillende primeurs op dansgebied beleefd en deelgenomen aan nationale en internationale dansfestivals. Zo liet zij in 2008 voor het eerst dansers met een lichamelijke beperking meedansen met dansers zonder een handicap en werd in 2011 in een samenwerking met de Kennedy Stichting, een choreografie gemaakt speciaal voor dansers met een gehoorbeperking.

Morroy proclameerde haar dansschool bij een open dag in het Rode Kruisgebouw. Bij dit tweede lustrum kan gezegd worden dat Moira Morroy’s Movement Studio een begrip is geworden in de Surinaamse danswereld, zegt de dansstudio in een persbericht. Elk jaar rond het pinksterweekend organiseert de studio drie leerlingenvoorstelling waaraan alle leerlingen deelnemen. Dat zijn kinderen vanaf drie jaar tot volwassenen van over de 50.

Samenwerking
In de afgelopen 10 jaar is steeds samen gewerkt met andere dansscholen en artiesten zoals gastdansgroepen van Marléne’s Ballet, Balletschool Charlotte Sprangers en Baile Tropicalísimo (o.l.v. Arthur Leuden), ArtLab.sr en de jeugddansgroep Naks Sabi Diri die tegenwoordig Wan Rutu heet. De lijst van artiesten en organisaties waar mee is samengewerkt kan worden aangevuld met wereldkampioen tapdansen Marcel Peneux, Tanuya Manichand en Sharda Ganga, Stichting Capriool te Amsterdam, choreografe Aminata Baruti-Cairo, Namita Adjodhia, Dwight Warsodikromo en Rekha Mungra.

Twee jaar achter elkaar heeft de studio meegedaan met het Fête de la Musique festival georganiseerd door de Franse ambassade. In 2004 en 2007, participeerde de studio met een groep leerlingen in de ‘Encontro Internacional de Dança do Para’ in Belèm, Brazilië. Morroy legde tijdens het 12de ‘Festival Internacional de Dança da Amazônia’ (Internationaal Amazône Dansfestival) in oktober 2005 in Belém beslag op de tweede prijs voor beste choreografie.

Morroy’s Movement Studio heeft enkele taboes op het podium doorbroken, meldt de studio. Zo boekte zij in 2008 een primeur door dansers met een lichamelijke beperking te laten meedansen met dansers zonder een handicap. Deze primeur werd in 2011 gevolgd door een volgende primeur die tot stand kwam door een samenwerking met de Kennedy Stichting, waarbij er speciaal voor dansers met een gehoorbeperking een choreografie werd gemaakt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May