Regering moet optreden of vuilstortplaats Ornamibo sluiten
04 Oct 2012, 16:30
foto
Vuilstortplaats Ornamibo (Foto: archief KPS)


Assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) heeft vanmiddag in De Nationale Assemblee de regering opgeroepen snel op te treden en de problemen rond de vuilstortplaats Ornamibo op te lossen. Er is op en rond de vuilstortplaats sprake van een enorme stank die ver in de omgeving in alle huizen doordringt. Door personen, vermoedelijk de rapers die rond de belt rondhangen, worden autobanden in brand gestoken.

Gajadien zegt dat de situatie tot last is van vrijwel alle wijken in de omgeving van Ornamibo. Buurtbewoners hebben eerder een brief geschreven aan president Desi Bouterse met een afschrift aan het parlement, maar hebben geen antwoord gekregen. Volgens Gajadien hebben zeker 500 mensen uit die omgeving de brief ondertekend. De brief is van 7 september.

Het assembleelid vindt dat de regering of snel moet ingrijpen of het besluit moet nemen de vuilnisbelt te sluiten. De parlementariër zegt dat de rapers die op de belt naar spullen zoeken om handel mee te drijven een probleem vormen voor de omgeving.
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons vindt dat het hier om een serieuze kwestie gaat en vraagt de verantwoordelijken van de regering hier aandacht aan te besteden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May