Stakend personeel EBS weer aan het werk
04 Oct 2012, 11:20
foto


Het beraad van het personeel bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) is opgeschort en daarmee ook de acties. Bondsvoorzitter Steve Geerlings zegt aan Starnieuws dat bond én directie zijn aangesproken door de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname.

“We hebben de bemiddelingsraad niet opgezocht, maar die heeft na de berichten in de media te hebben vernomen het initiatief genomen om beide partijen aan te spreken”, zegt Geerlings. Dit gebeurde gistermorgen.

De Bemiddelingsraad heeft beide partijen twee weken gegeven hun zaken in orde te maken. Dan zullen bond en directie worden opgeroepen voor een gesprek. Zoals altijd het geval is, moeten de acties meteen worden opgeschort om de bemiddeling kans van slagen te geven. “We hebben daaraan gehoor gegeven”, zegt Geerlings.

De Bemiddelingsraad heeft partijen gevraagd voorlopig geen uitspraken te doen in de media. De actie van het personeel heeft bijkans een week geduurd. De eis is een inflatiecorrectie en een studietoelage en/of een voorschot als studiefinanciering. De directie vindt die eis, die volgens haar neerkomt op een loonsverhoging van 25 procent, niet realistisch.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May