Marlene's Ballet wint eerste prijs voor 'Choreografie'
03 Oct 2012, 15:00
foto
Marlene Lie A Ling dolblij met de internationale erkenning die zij gekregen heeft. (Foto: Wanita Ramnath)


Marlene's Ballet Company heeft de eerste prijs gewonnen voor 'Choreografie, op het 19e Amazone Dans festival (FIDA) in Belem do Para, Brazilië. Zondag werd in het volle Theater Da Paz bekend gemaakt dat Suriname de eerste prijs heeft gewonnen met het contemporaine nummer Rapsodie.

Acht dansers hebben op bijzondere wijze huiselijk geweld en de gevolgen daarvan met dans uitgebeeld. De choreografie is van Lie A Ling. Zij zegt aan Starnieuws zich vereerd te voelen met deze prestigieuze prijs.

Suriname ontving de hoogste onderscheiding van de jury bestaande uit leden afkomstig uit Rio de Janeiro, Sao Paulo, Belem en andere steden. Het festival is door meer dan 90 lokale, nationale en Internationale groepen bijgewoond.

FIDA is een van de belangrijkste festivals in Zuid-Amerika. Marlene Lie A Ling was met 15 dansers afgereisd om ook te participeren aan diverse workshops die door erkende internationale masters werden verzorgd. Zij is blij met de erkenning die haar school internationaal heeft gekregen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May