Caribische rekenkamervoorzitters naar Suriname
02 Oct 2012, 19:00
foto


Suriname is in november gastheer bij de driedaagse workshop voor Caribische rekenkamervoorzitters. Rekenkamervoorzitters uit 21 Caribische landen zullen deelnemen aan de bijeenkomst die moet leiden tot de goede toepassing van controlestandaarden die in 2010 zijn vastgesteld tijdens een congres van de Internationale Organisatie van Rekenkamers in Zuid-Afrika.

De bijeenkomst wordt gehouden van 12 tot en met 14 november 2012 in Hotel Krasnapolsky. Er reizen ongeveer 35 personen af naar Suriname. De deelnemers zullen werken aan de optimale toepassing van de criteria in het hele Caribisch Gebied. Voor Suriname participeert Charmain Felter, voorzitter van de Rekenkamer van Suriname.

Versterking rekenkamers
De Rekenkamer van Suriname treft samen met Caribische Organisatie van Rekenkamers in St.Lucia en de organisatie ter ondersteuning van het Ontwikkelingsinitiatief van de Internationale Organisatie van Rekenkamers in Noorwegen, voorbereidingen voor het houden van deze managementworkshop.

De aanname van de criteria moet leiden tot versterking van rekenkamers in de hele wereld. De workshop in Suriname draait om internationale standaarden voor de publieke sector en rekenkamers. Hantering van deze normen draagt bij aan hun professioneel en vakkundig functioneren. Dit is belangrijk, want rekenkamers zijn onafhankelijke instituten die controleren of de overheid in hun land het geld van het volk verantwoordelijk besteedt en de rechtmatigheid en doelmatigheid van overheidsuitgaven nagaat, meldt de persdienst van de Rekenkamer van Suriname.






Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May