Mulo Henar geopend door ministers Abrahams en Sitaldin
01 Oct 2012, 21:00
foto
Ministerie Shirley Sitaldin overhandigt de nieuwe boeken aan een van de jongste leerlingen.


Niet alleen assembleelid Premdew Lachman (Nieuw Suriname) maar ook president Desi Bouterse was de grote afwezige bij de opening van mulo Henar. Parlementariër Rashied Doekhie die aangekondigd had dat Bouterse de opening zou verrichten, haalde flink uit naar Lachman die in ressort Henar woont en niks zou doen voor de bevolking.

De president werd officieel vertegenwoordigd door minister Ramon Abrahams van Openbare Werken. Abrahams verontschuldigde het staatshoofd en zei dat hij door ‘drukke werkzaamheden’ niet aanwezig kon zijn. Minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling liet de vele problemen rond plaatsing van scholieren voor wat het was in Paramaribo om de opening van mulo Henar mee te kunnen maken.

Tien computers van Telesur
Van Telesur krijgt de nieuwe school tien computers en zes maanden gratis adls voor het ICT-lokaal. Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh vroeg minister Sitaldin om een tuinman ter beschikking te stellen en vroeg hulp bij de omrastering van de school. Ter plekke heeft Sitaldin toegezegd dat er een onderhoudsman ter beschikking wordt gesteld. Abrahams gaf de opdracht aan de coördinator OW Nickerie om zo snel mogelijk het bestek op te maken en te sturen naar Paramaribo voor de omrastering, die dit jaar nog wordt gerealiseerd.

Sitaldin vindt het opmerkelijk dat particulieren een school bouwen en deze overdragen aan het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Daarom is mulo Henar een openbare school. Zij overhandigde symbolisch in Nickerie de eerste nieuwe boeken aan een leerling.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May