Onderwijsinspectie heeft niet gerekend op chaotische drukte
01 Oct 2012, 14:30
foto
Er heerste een chaotische situatie vandaag bij de onderwijsinspectie. (Foto: Raoul Lith)


De inspectie heeft niet gerekend op een chaotische drukte bij het kantoor vanmorgen. Op de eerste schooldag zijn veel leerlingen niet geplaatst, waardoor ouders radeloos zijn. Ouders zeggen dat deze situatie uitzichtloos en chaotisch is. De inspectie vindt dat de schoolleiders de drukte hebben veroorzaakt.

Onderinspecteur Remy Pollack zegt aan Starnieuws dat er met de schoolleiders afgesproken was dat ze op 27 en 28 september op hun scholen moesten zijn om de inschrijvingen te verrichten. “Niet alle schoolleiders hebben hieraan gehoor gegeven, waardoor de mensen teruggekeerd zijn. Een ander probleem is dat schoolleiders geen briefje van de centrale registratie accepteren.

Brief accepteren
Zaken moeten nog recht getrokken worden en schoolleiders moeten weten dat een briefje van de centrale inschrijvingen even belangrijk is als die van de inspectie. Ouders moeten dan een stempel halen alvorens de kinderen geplaatst kunnen worden”, deelt Pollack mee. Daarnaast moet volgens hem de centrale inschrijvingen veel eerder plaatsvinden en moeten schoolleiders de laatste week van september op school zijn.

Pollack merkt op dat het voornamelijk gaat om kinderen die op de lagere scholen geplaatst moeten worden. Zo zijn ouders van Santodorp en omgeving radeloos, omdat hun kinderen niet geplaatst kunnen worden. Volgens Pollack is dit gebied overbevolkt en de school kan niet alle leerlingen opvangen. De lokalen zijn nog in aanbouw. Het gaat om 300 leslokalen die afgebouwd moeten worden.

Iedereen krijgt plek
Iedereen wil op de eerste schooldag naar school. Om de kinderen tegemoet te komen, wordt er nog met 40 leerlingen per klas gewerkt. Pollack wijst erop dat dit aantal opgedeeld zal worden, wanneer de leslokalen afgebouwd zijn. Hij benadrukt dat alle leerlingen binnen twee weken geplaatst zullen worden, terwijl het afbouwen van de lokalen tot volgend jaar zal duren.

Ouders vinden dat de situatie het afgelopen schooljaar toch beter georganiseerd was. “Je krijgt een brief en dan ben je verzekerd van een plaats voor je kind op een school, maar daar komt er niks van terecht. Je wordt teruggestuurd en dan moet het bewijs eerst afgestempeld worden. Ook de school waar mijn kind geplaatst moet worden, is veel verder van huis. Dit is zo forcerend. Heeft niet elk kind recht op onderwijs? Moet dit alles op de eerste schooldag zo gebeuren?”, vraagt een getergde vader zich af.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May