Schoolleider St Petrusschool: Ik heb geen plek meer
01 Oct 2012, 13:00
foto
Schoolleider Annie Baidjnath-Panday, tweede van rechts neemt de toewijzingsbriefjes door. (Foto: Ranu Abhelakh)


Bij de administratie van de Sint Petrusschool staan ouders en kinderen in de rij met in de hand een toewijzingsbrief van het ministerie van Onderwijs (MINOV). Het zijn ouders die in augustus geen plek hebben gevonden en daarom in de vakantie zich bij de algemene registratie hebben aangemeld. Ze hebben nu briefjes toegewezen gekregen om zich aan te melden op onder andere deze school.

“Ik kan per klas niet meer dan 32 kinderen accommoderen”, zegt schoolleider Annie Baidjnath-Panday aan Starnieuws. “De lokalen van deze school zijn erop gebouwd om maximaal 25 kinderen te kunnen faciliteren. Wij stoppen per klas zeven meer in. Wanneer je ouders een toewijzingsbrief geeft, moet er heel goed gecommuniceerd worden met de schoolleider, want die is de persoon die het beste weet hoeveel kinderen nog geplaatst kunnen worden. Ik kan nog drie kinderen in de vierde klas inschrijven, nog eentje in de vijfde. Het is zo jammer voor de ouders en de kinderen. Dat briefje in hun hand geeft hen eigenlijk hoop en dat kan helaas niet altijd worden waargemaakt.”

“Ik ben hartstikke blij dat het mij gelukt is om een plekje voor haar te bemachtigen”, zegt Ursela Koswal-Cairo, nadat haar dochter een plaats in de vierde klas heeft gevonden. “Het was een hele loperij, we kwamen uit Nederland en het was hier vakantie, dus alles gesloten. Ik hoorde van de centrale registratie, ben er naartoe geweest en gelukkig heb ik vanmorgen haar kunnen inschrijven.”

Edward Troon
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May