Opsporingsambtenaren volgen training bij UNODC
01 Oct 2012, 04:00
foto


Surinaamse en Guyanese opsporingsambtenaren nemen in Georgetown deel aan een training van de United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC). De training die vandaag begint, heeft te maken met de uitvoering van het 'container control program'. Hierdoor wordt de veiligheidscontrole bij de grenzen verhoogd.

Melvin Linscheer, directeur Nationale Veiligheid, bevestigt tegenover Starnieuws dat politie, douane en veiligheidsanalisten van het Bureau Nationale Veiligheid naar Guyana zijn voor het volgen van de training. Hij merkt op de opsporingstechnieken aangescherpt zullen worden van ambtenaren belast met de controle van goederenverkeer bij de grenzen. Linscheer zegt dat hierdoor nationaal en internationaal meer zekerheid geboden wordt aan investeerders.

Tweede gedeelte in Suriname
In augustus tekenden Suriname en Guyana een Memorandum of Understanding met de UNODC over dit programma. Als uitvloeisel hiervan worden er in beide landen trainingen gehouden. Na de vijf dagen durende training komen zowel de Surinaamse als de Guyanese ambtenaren naar Paramaribo voor het vervolgtraject, waarna afsluiting en diploma uitreiking zullen plaatsvinden.

In november kan het programma officieel van start gaan. Starnieuws verneemt dat ook NV Havenbeheer Suriname in de startblokken staat voor uitvoering van het programma. Dit moet ertoe leiden dat de transnationale criminaliteit en de georganiseerde misdaad een halt wordt toegeroepen, op het gebied van mensenhandel, mensensmokkel, illegale wapenhandel, drugs, gevaarlijke spullen, vervalsingen, ongeoorloofde- en ongecontroleerde invoer en doorvoer van goederen. Het startsein van de cursus zal door de Guyanese minister van Home Affairs worden gegeven, terwijl over een week Linscheer de opening hier zal verrichten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May