BEP richt zich op de komende verkiezingen
29 Sep 2012, 21:00
foto
Celsius Waterberg, de nieuwe voorzitter van de BEP met ere-voorzitter Caprino Alendy. (Foto: Raoul Lith)


De politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP), met Celsius Waterberg aan het roer, zal hard werken om een zo gunstig mogelijk resultaat te behalen bij de komende verkiezingen. Het nieuwe bestuur zal een vijfjarenplan presenteren en ook de stappen die ondernomen zullen worden naar de verkiezingen toe. Caprino Alendy heeft vandaag na 25 jaar de hamer overgedragen.

Waterberg zegt in gesprek met Starnieuws dat terugkeer naar de huidige coalitie "een afgesloten boek is". Het contact met de leden zal optimaal zijn en scholing heeft hoge prioriteit. De nieuwe voorzitter merkt op dat mensen precies moeten weten waar de partij voor staat en wat haar idealen zijn. Zij moeten groeien in de functies van assembleelid en ministers, waardoor zij de partij beter kunnen uitdragen.

Collectief
"Wij in de BEP nemen collectieve standpunten in. Zaken die door de voorzitter naar buiten worden gebracht, zijn eerst goed besproken. Onterecht heeft voorzitter Alendy zoveel kritiek gekregen terwijl hij het partijstandpunt verwoordde", merkt Waterberg op. Hij werd vandaag unaniem gekozen als voorzitter. De verwachtingen zijn daardoor hoog, zegt Waterberg. Hij is van plan om de partij verder te doen uitgroeien. Komende week zullen de bestuursfuncties worden ingevuld.

Alendy, die nu ere-voorzitter en eerste adviseur van de BEP is, zegt aan Starnieuws dat hij blij is dat er doorstroming plaatsvindt. Hij vindt een kwart eeuw als leider van de BEP mooi geweest. Hij houdt zijn opvolger voor dat hij de deugden van de partij hoog moet houden. Deze zijn onder andere eerlijkheid, strijdbaarheid en kiezen voor het algemeen belang. Alendy merkt op dat er meer gedaan kon worden voor de achterban. Zijn partij heeft onvoldoende ruimte hiertoe gekregen in de huidige coalitie. Er zal hard gewerkt worden voor een goed verkiezingsresultaat. Het doel van de BEP is om samen met andere partijen deel uit te maken van de volgende regering.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May