Enorme drukte in de binnenstad van Paramaribo
29 Sep 2012, 12:00
foto


Het is enorm druk in de binnenstad van Paramaribo. Veel mensen doen de laatste dag nog inkopen voor de school. Sommige winkels zijn zo vol dat mensen buiten in de rij moeten wachten op hun beurt.

"Ik kan pas vandaag inkopen doen, omdat ik gisteren heb ontvangen", zegt een moeder die met haar kinderen in de rij staat aan Starnieuws. "Het is niet zo dat wij Surinamers ervan houden om te wachten tot de laatste dag. Als ik eerder geld had, zou ik de spullen al hebben gekocht. Bovendien werk ik door de weeks. Vandaag komt mij goed uit om met mijn kinderen naar de stad te komen."

"De vorige maand heb ik een deel van de spullen al gekocht. Maar ik had niet genoeg geld om alles in één te kopen", zegt een vader die met zijn gezin de laatste inkopen doet. "De prijzen zijn niet echt omhoog gegaan. Sommige spullen zijn iets duurder, maar het valt mee", zegt hij.

De winkels hebben ingespeeld op de enorme drukte omdat elk jaar hetzelfde beeld te zien is. Er is extra veiligheid en meer mensen zijn ingeschakeld om de drukte zo goed mogelijk te kunnen verwerken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May