Staatsolie vervangt duiker Gangaram Pandayweg Saramacca
28 Sep 2012, 17:00
foto


Staatsolie heeft vandaag een duiker vervangen aan de Gangaram Pandayweg te Saramacca. De bestaande betonnen duiker van rond 50 heeft plaatsgemaakt voor een ontwateringsbuis van rond 100. Dit vertelt districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani aan Starnieuws.

De dc merkt op dat er dwars door de Gangaram Pandayweg, ter hoogte van km 12.5, er afkalving plaatsvond. Hierdoor is er wegversmalling ontstaan wat een gevaar vormde voor het verkeer. Deze aanpak brengt dubbele voordelen met zich mee. Enerzijds zijn de plaatselijke bevolking en de weggebruikers ermee geholpen en anderzijds ligt het in het voordeel van Staatsolie die veel gebruikmaakt van deze weg, die leidt naar het productiegebied van het bedrijf.

Ramdhani zegt dat deze werkzaamheden ook passen in het ontwateringsplan. Eerder was een duiker al vervangen door Staatsolie. Bij hoog waterstand en veel neerslag hadden de bewoners te kampen met wateroverlast. Doordat de capaciteit van de duiker vergroot is, zal de waterafvoer een vlotter verloop hebben. Volgens Ramdhani zijn er nog tal van buizen en duikers die vervangen moeten worden, zodat het overtollige water gemakkelijker afgevoerd kan worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May