Sapoen: HI legt nadruk op kwaliteit producten
29 Sep 2012, 08:00
foto
Gasten proeven de recepten van Wippy.


Minister Raymond Sapoen van Handel en Industrie (HI) zegt aan Starnieuws dat zijn ministerie sterk de nadruk legt op de kwaliteit van producten. Product innovatie en meegaan met de internationale trend op het gebied van productontwikkeling is volgens de bewindsman erg belangrijk. De consument van nu is goed ingelicht en is kritisch, waardoor de producent op veel meer zaken van het product moet inspelen.

De HI-bewindvoerder merkt op dat er niet alleen op de kwaliteit gelet wordt. Labellen, etiketteren, vormgeving, branding en marketing spelen een belangrijke rol. “De ondernemer van nu moet innovatief zijn, zodat het product gewild is. De wereldhandel kijkt vooral naar de kwaliteit van je product, vandaar dat veel Surinaamse ondernemers niet kunnen altijd concurreren met het buitenland”, stelt Sapoen.

Overleven belangrijk
De minister gelooft in het spin-off effect van een nieuw label. Sapoen die te gast was bij de introductie van het nieuwe label van Wippy pindakaas meent dat dit bedrijf zijn marktaandelen zal vergroten. “Ondernemers moeten het zien te overleven in de handelswereld en om het product te kunnen exporteren, moet het voldoen aan de diverse kwaliteitsnormen”, merkt de bewindsman op.

Kimberly Willemsberg, directielid van handelmaatschappij L.Willemsberg, zegt dat mensen nu veel bewuster kiezen voor een Surinaams product. De Wippy pindakaas, een product van dit bedrijf, is volgens haar veel gevraagd in de regio. “We kunnen nog niet inspelen op de vraag, omdat we ons machinepark moeten vergroten. Nu voorzien we de Surinaamse markt, maar we willen wel inspelen op de behoefte van onze buitenlandse consumenten”, vertelt Willemsberg.
De pinda waarvan Wippy gemaakt wordt, wordt geïmporteerd, omdat lokaal de hoeveelheid pinda’s niet kan worden geleverd. Willemsberg benadrukt dat pinda’s gevoelig zijn voor schimmels en andere bacteriën. De pinda’s die uit het buitenland komen, zijn goed gescreend. Zij hoopt dat Wippy pindakaas haar markt kan vergroten door de nieuwe inzichten die het bedrijf heeft.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May