Regering presenteert urgentieprogramma voor 2013
28 Sep 2012, 01:00
foto


De regering zal in 2013 zich concentreren op het uitvoeren een urgent pakket van negen kernpunten. Volgens president Desi Bouterse die het programma presenteerde in De Nationale Assemblee donderdag, gaat het om ingrijpende sociale hervormingen. Het programma is geënt op het centraal stellen van de mens met als hoofddoel ‘vernieuwing voor een rechtvaardige samenleving’.

Het programma met de kernpunten is na de rede van de president, uitgedeeld aan een ieder die daarvoor belangstelling had.
Nog voor de presentatie van het urgentieprogramma voor 2013 heeft Bouterse plechtig beloofd het volk te laten profiteren van de economische groei die het land de afgelopen jaren heeft meegemaakt. “Via u beloof ik mede namens de regering ons volk plechtig, dat nu een periode is aangebroken om als leiding van het land, zich te kwijten van haar hoogste plicht, namelijk het volk naar alle redelijkheid te laten delen in de ontstane financieel economische groei”, zei Bouterse. Volgens hem moeten nu goede tijden voor het volk aanbreken. “Economische groei moet altijd in dienst staan van de mens zodat de economische groei leidt tot maatschappelijke groei en tot een rechtvaardige samenleving”, stelde het staatshoofd.

In het urgentieprogramma zijn opgenomen:
1. Arbeid en inkomen voor iedere burger.
2. Een woning voor elk gezin.
3. Voor ieder kind bereikbaar en goed onderwijs.
4. Subject subsidie waardoor elke Surinamer kan rekenen op een menswaardig bestaan.
5. Naschoolse opvang voor bijkans 100.000 leerlingen. Dit is met inbegrip van voeding, sport, huiswerkbegeleiding. Sociaal maatschappelijke begeleiding en medisch controle. Bouterse heeft hiervoor het motto ‘verzeker de toekomst van onze kinderen en daarmee van ons land’.
6. Ruime aandacht voor seniorenburgers en verdere verhoging van Algemeen Kinderbijslag en Algemene Oudedagsvoorziening
7. Het voorzien van nutsvoorzieningen (water en licht ) voor huishoudens die daarvan verstoken zijn.
8. Voorkomen en bestrijden van de criminaliteit.
9. Bijzonder aandacht aan sportontwikkeling met het accent op jeugdsport.

Bouterse zei aan het eind van deze presentatie dat de regering aan ultimo 2013 ervoor zal hebben gezorgd dat alle Surinamers zijn voorzien van een standaardpakket aan gezondheidsvoorzieningen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May