Regering begroot SRD 300 miljoen voor duurzame voorspoed
27 Sep 2012, 11:00
foto
President Desi Bouterse inspecteert de erewacht van het Korps Politie Suriname.


President Desi Bouterse legt in zijn jaarrede, die hij nu uitspreekt in De Nationale Assemblee, de nadruk op bestrijding van armoede en verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. Er wordt de laatste hand gelegd aan een studie om van "armenzorg naar duurzame voorspoed" te gaan. Het gaat om subject-subsidie, waarbij armoede moet worden bestreden. Hiervoor is SRD 300 miljoen uitgetrokken.

Bouterse zegt dat de "sociale agenda" gerealiseerd moet worden, waarbinnen elke Surinaamse burger gelijke kansen geboden moeten worden. Daarvoor zal er meer geld verdiend moeten worden. "Er moet ruimte ontstaan zodat onze landgenoten de ruimte krijgen om zich op alle gebieden van het leven kunnen ontplooien", benadrukt de president.

Meer verlichting
Het staatshoofd staat ook stil bij de naschoolse opvang. Er is een pilot begonnen waarbij zestien basisscholen (6.000 leerlingen) betrokken zijn. Op 8 oktober wordt dit project uitgebreid naar 67 scholen. Het project zal doorgaan totdat alle scholen in het land opgenomen zijn in de naschoolse opvang. De kinderen worden tot vijf uur 's middags beziggehouden. Zij krijgen voeding, huiswerkbegeleiding en recreatie. Ook medische zorg is hierbij inbegrepen.

Bouterse benadrukt dat dit jaar en in de rest van de periode veel verlichting te merken zal zijn. Hij wijst erop dat alle Surinamers vooruit moeten gaan. Hij heeft ook veel aandacht voor het onderwijs in het binnenland en vindt dat "er een einde moet komen aan onrecht". De achterstand in het onderwijs in het binnenland moet zo snel als mogelijk op een niveau gebracht worden zoals dat is in Paramaribo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May