Beleid 2013 richt zich op armoedebestrijding
27 Sep 2012, 01:00
foto


Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft met 17% het grootste aandeel bij de beleidsprogramma’s voor 2013. Het ministerie van Openbare Werken (OW) volgt met 16,6%, Financiën met 15% en Binnenlandse Zaken (Biza) met 13%. Dat staat in de Financiële nota 2013.

De nieuwe beleidsprogramma’s op de begroting van Sozavo moet de sociaal zwakkeren tegemoet komen. Ze omvatten armoedebestrijding, het sociaal programma ‘Bromki fu tamara’, financiële bijstand aan mensen met een beperking en sociaal zwakke huishoudens en bouwsubsidie. ‘Bromki fu tamara’ zal worden uitgevoerd onder het Conditional Cash Transfer, dat een nieuw sociaal voorzieningsprogramma is om te investeren in de ontwikkeling van kinderen om de “intergenerationele cyclus van armoede” te doorbreken.

Ook andere ministeries hebben nieuwe beleidsprogramma’s opgenomen op de begroting 2013. Zo heeft Biza, welvaartsbevordering opgebracht, het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft ‘Landbouw infrastructuur en export promotion’, terwijl het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling het programma ‘Vernieuwing onderwijsstelsel en verbetering kwaliteit van het onderwijs’ heeft opbracht. Het ministerie van Financiën heeft aflossings- en renteverplichtingen opgenomen als een beleidsprogramma. Op de begroting van OW prijken de geplande infrastructurele projecten waaronder het asfalteren van wegen en het bouwen van bruggen.

Opdeling directoraten
In de ontwerpbegroting zijn 17 ministeries verdeeld in 25 directoraten opgenomen. In het aantal directoraten is er een verandering vergeleken met de begroting over 2012. Zo is het directoraat Agrarische Ontwikkeling van de begroting van het ministerie van LVV verdwenen. De begroting van de Nationale Assemblee is voor het komend begrotingsjaar ook apart opgenomen op de financiële post van het ministerie van Biza.

Het directoraat Milieu Beheer van het ministerie van OW, is op de begroting 2013 opgenomen als directoraat Openbaar Groen. En is het ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu opgedeeld in twee directoraten: het directoraat Arbeid en Technologische Ontwikkeling en het directoraat Milieu.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May