SRD 15 miljoen voor lokalen en dienstwoningen
26 Sep 2012, 23:00
foto
Het scholenbouw crashprogramma vordert. (Foto: Minov)


Het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) zal landelijk ruim 250 lokalen en tien dienstwoningen bijbouwen. Dit is onderdeel van het scholenbouwproject van het Minov. De bouwwerkzaamheden worden voor het grootste deel dit jaar opgeleverd. Volgens de begroting van het Minov voor het dienstjaar 2013 zal nadat het bouwproject volledig is afgerond, de staat SRD 15 miljoen hebben gekost.

Eddy Jozefzoon, voorzitter van de Taskforce van dit ministerie, zegt aan Starnieuws dat van alle scholen en lokalen die de regering zich heeft voorgenomen te bouwen de meeste in oktober al in gebruik worden genomen. Nu wordt op enkele plaatsen nog wat schilderwerk gedaan en in sommige gevallen worden bouwactiviteiten afgerond. “Ik moet toegeven dat er wat achterstand in de werkzaamheden is gekomen, maar wat begin oktober niet af is, wordt tot uiterlijk december van dit jaar opgeleverd”, zegt de voorzitter van de Taskforce.

In de begroting is opgenomen dat met name in de kinderrijke gebieden er compleet nieuwe schoolgebouwen worden opgezet. Het gaat onder andere om Hanna’s Lust, Sunnypoint, de Goede Verwachting, Nieuw Weergevondenweg, de Botromankieweg en. In de meeste gebieden van het binnenland worden op bestaande scholen nieuwe lokalen bijgebouwd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May